Wethouder Hoekstra knipt strik open van 16 sociale huurwoningen

11 november 2016
Nieuws

“Het maakt ons niets uit, als jullie maar tevreden zijn”. Deze woorden vormen de slagzin van de dag. De medewerkers van aannemer Van Omme & De Groot hebben bij de realisatie van het appartementencomplex deze zin vaak uitgesproken om de kwaliteit en de keuze van Woonpartners als opdrachtgever te respecteren. Willem van den Berge, adjunct directeur van Woonpartners sprak de huurders aan met dezelfde zin.

Op donderdag 17 november kregen de eerste 14 huurders de sleutel van hun appartement. Sommige hadden al lang hun zinnen gezet op een van de woningen waarvan de eerste paal op 5 november 2015 werd geslagen. Anderen hadden deze week pas de woning geaccepteerd. Paul en Ineke zagen twee weken geleden hun kans: ”Onze kinderen zijn het huis uit en we wilden kleiner gaan wonen. Liefst ook nog gelijkvloers. We hoefden niet lang na te denken en kunnen er vandaag al in.”

Veel hoeven de huurders niet te doen, want met de kwaliteit waarmee Van Omme & De Groot oplevert, is het uitstekend gesteld. “Wij hanteren bij nieuwbouw een gemiddeld aantal opleverpunten per woning. Een aanvaardbaar resultaat blijft onder de 10 punten. Deze woningen hadden welgeteld 1,2 punten per woning. Dat is knap” aldus Willem van den Berge.

Extra kwaliteitseisen
Marco Dijkshoorn, directeur van Van Omme & De Groot was blij dat hij samen met twee corporaties de ontwikkeling van dit project 5 jaar geleden kon oppakken. Het ontwerp is van Schippers Architecten, maar in overleg met Woonpartners zijn er vanuit visie en beleid aan de afwerking hogere kwaliteitseisen gesteld. Hij gaf dan ook complimenten over de keuzes die Woonpartners heeft gemaakt. “Daar zullen de huurders zeer dankbaar voor zijn.”

Zo ook de 24 jarige Liza, die vanuit haar ouderlijk woning voor een van de appartementen heeft gekozen. Zij komt van buiten Boskoop en kiest bewust voor een rustige omgeving. “Het is niet eenvoudig om zelfstandig aan een woning te komen. Kopen kan ik wel helemaal vergeten. Banken hanteren steeds strengere maatregelen. En zolang ik nog zoekende ben, is huren voor mij ideaal. Ik verheug me er op om te verhuizen.”

Laatste nieuwbouwproject in Alphen
Wethouder Tseard Hoekstra heette de nieuwe Boskopers welkom in het van oorsprong kwekersdorp. “We staan hier op een stukje historie”, zo zei hij. “Voor de fusie met de gemeente Alphen ad Rijn stond hier een gemeentekantoor van Boskoop. Nu een prachtig nieuw pand. Het is altijd bijzonder om een nieuwe woonst in gebruik te nemen en dus wens ik u veel plezier bij het wonen in deze gemeente”.

Voor Woonpartners was dit voorlopig het laatste nieuwbouwproject in de gemeente Alphen. De wethouder benadrukte nogmaals dat hij dat jammer vindt vanwege de prima samenwerking met Woonpartners. “Maar de samenwerking met van Omme & De Groot zit er misschien nog wel in aangezien er in de toekomst nog ruim 10.000 tot 20.000 woningen worden bijgebouwd.