Het verborgen geheim: Nul-op-de-meter wonen op Heijplaat.

12 april 2018
Nieuws

Uit de Rotterdamse klei op Heijplaat herrijst een nieuwe Rotterdamse woon-hotspot: het Verborgen Geheim. In samenwerking met gemeente Rotterdam realiseert projectontwikkelaar en bouwer Van Omme & De Groot hier een nul-op-de-meter wijk. Dit betekent dat alles wordt gedaan om de wijk energieneutraal te maken en dat gas in de woningen is uitgesloten. Duurzame warmtepompen vangen in de zomermaanden de warmte op en herbergen dit op 160 meter diepte. In de koudere periodes van het jaar kunnen de bewoners gebruik maken van deze opgeslagen warmte. Daarnaast zorgen de daken van de woonhuizen middels zonnepanelen voor voldoende energie om onder andere huishoudelijke apparaten aan het werk te zetten. De woningen uit fase 1 zijn bijna gereed voor oplevering. Vanaf mei gaan de woningen uit fase 4 in de verkoop. Geïnteresseerden kunnen zich nu aanmelden voor de dan beschikbare woningen.

NIEUWBOUW KOOPWONINGEN ROTTERDAM HEIJPLAAT

De eerste 77 woningen van het ‘Verborgen Geheim’ (fase 1, 2 en 3) zijn in razend tempo verkocht. Heijplaat is hot! Het krioelt er van de hippe ondernemers en de RDM Campus zorgt voor veel leven in de brouwerij. Vanaf de Erasmusbrug brengt de waterbus je in 15 minuten naar deze verscholen plek. “Heijplaat heeft veel te bieden, de havencafés, het uitzicht op de Rotterdamse horizon en het rauwe randje dragen bij aan de charme van de wijk,” vertelt Marco Dijkshoorn – Hoofd Projectontwikkeling bij Van Omme & De Groot. Gemeente Rotterdam vond in de projectontwikkelaar de perfecte partner voor de ontwikkeling van het gebied. Nu de oplevering van fase 1 nadert en fase 2 en 3 al zijn uitverkocht, werkt Van Omme & De Groot aan de start en verkoop van de volgende fase. “Ook voor deze fase zijn wij op zoek naar bewoners die de ruwheid van het gebied goed kunnen waarderen en kiezen voor een perfecte prijs-kwaliteitsverhouding,” vertelt Dijkshoorn.

WONEN ZONDER GAS: NUL-OP-DE-METER

Gemeente Rotterdam heeft een aantal jaren geleden samen met partners de ambitie gesteld om Heijplaat in 2020 geheel energie-neutraal te maken. Willem Bastein van Klimaatgarant ondersteunt daarbij: “Wij voorzien de woningen van installaties zoals zonnepanelen en een warmtepomp met warmte- en koudeopslag in de bodem. De warmte van de zomer wordt tot een diepte van 160 meter opgeslagen en verwarmt de woning in de winter.” Naast deze warmtepomp wordt ook de restwarmte uit douchewater gebruikt om koud water mee op te warmen. Dit alles maakt dat de woningen in Het Verborgen Geheim alvast  energie-neutraal zijn  en er  gasleidingen nodig zijn. Veel groen, speelgelegenheden en woningen in een gevarieerd aanbod maken dit gebied perfect voor Rotterdammers die op zoek zijn naar veel ruimte en toch de faciliteiten van de stad dichtbij willen hebben.

VIDEO OVER GASLOOS WONEN OP HEIJPLAAT

Ben je benieuwd naar het verhaal achter nul-op-de-meter op Heijplaat? In deze video vraagt Naomi alles betreffende de warmtepomp welke in de energiezuinige woningen van Heijplaat komen.