Persbericht: Eerste stap naar woningbouw op Schieveste

20 december 2018
Persbericht Projectontwikkeling
Namens de gemeente Schiedam tekende burgemeester Cor Lamers de grondreserveringsovereenkomst met vertegenwoordigers van de Ontwikkelcombinatie Schieveste. (foto: Jan Sluijter Photography).

De eerste stap naar de bouw van hoogwaardige woningen op Schieveste is gezet. De gemeente Schiedam en de Ontwikkelcombinatie Schieveste hebben hiervoor op woensdag 19 december een grondreserveringsovereenkomst getekend. De Ontwikkelcombinatie Schieveste heeft het initiatief genomen voor het ontwikkelen van plannen voor de bouw van 3.000 tot 3.500 woningen op de locatie Schieveste. Deze locatie is bij uitstek geschikt voor moderne stadsappartementen met bijbehorende voorzieningen. Zo wordt Schieveste het eerste knooppunt langs ‘de oude lijn’, het spoor tussen Rotterdam en Den Haag, waar woningbouw wordt ontwikkeld.

“In heel Zuid-Holland moeten er tot 2040 zo’n 220.000 nieuwe woningen bij komen en ook in Schiedam kan flink worden gebouwd. In 2017 dienden zich verschillende partijen aan met plannen om op Schieveste een hoogwaardig woonmilieu te creëren. Deze partijen hebben zich nu gebundeld in deze ontwikkelcombinatie. Hun ideeën sluiten prima aan bij de gedachten die de gemeente de afgelopen jaren heeft ontwikkeld. Bovendien is de Ontwikkelcombinatie Schieveste bereid de plannen verder uit te werken voor eigen rekening en risico”, aldus wethouder Fahid Minhas (Bouwen en Wonen).

Onderdeel van A20-zone Schiedam
Deze zomer heeft het college van B&W de aanpak vastgesteld voor de gebiedsontwikkeling A20-zone Schiedam, waartoe Schieveste behoort. Een onderdeel daarvan is het ontwikkelen van Schieveste tot woningbouwlocatie. Daar zijn sinds een aantal jaren de DCMR en het Lentiz Life College gevestigd. Op de grond die nog vrij is, kunnen behalve kantoren ook 3.000 tot 3.500 woningen worden gebouwd.

Wat gaat de Ontwikkelcombinatie doen?
In 2019 zal de Ontwikkelcombinatie Schieveste de plannen verder uitwerken. De gemeente start in het eerste kwartaal van 2019 met een participatietraject waarin we de stad informeren over de mogelijkheden van Schieveste. In november 2019 zal duidelijk zijn of de Ontwikkelcombinatie tot een haalbaar plan kan komen. De gemeente en de Ontwikkelcombinatie willen binnen twee jaar na ondertekening van de overeenkomst de eerste gronduitgifte op Schieveste sluiten.

De Ontwikkelcombinatie Schieveste bestaat uit de bedrijven Dura Vermeer, VolkerWessels Vastgoed, Van Omme & De Groot en Synchroon, een dochteronderneming van TBI Holdings.